اخبار > هفته ملی مبارزه با سرطان




هفته ملی مبارزه با سرطان

هفته ملی مبارزه با سرطان

 

سرطان ها از مهم ترین بیماری­های غیرواگیر هستند که بار بیماری عمده ای را به جامعه تحمیل می کند. سرطان دومین عامل شایع مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته و سومین عامل در کشورهای درحال توسعه است در حال حاضر سرطان عامل 12درصد مرگ و میر در سراسر جهان می باشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

وضعیت سرطان درایران

سرطان سومین عامل مرگ و میر در ایران است. سالانه بیش از 30000 نفر در اثر سرطان جان خود را از دست  می دهند. تخمین زده می شود هر سال در کشور بیش از  70000 مورد جدید سرطان اتفاق  می افتد. در ایران 15 -8 بهمن ماه هفته ملی مبارزه با سرطان نامگذاری شده است. عامل خطر دخانیات بعنوان عامل خطر ثابت شده در ایجاد حداقل 8 نوع سرطان از جمله دهان، حنجره، ریه، پانکراس، مثانه، کلیه، مری و معده و عامل احتمالی در سرطان های روده بزرگ، دهانه رحم، سرطان خون، کبد، غدد فوق کلیوی، کیسه صفرا، حفره بینی و سینوس­ها می باشد.

1- مصرف سیگار یکی از مهمترین عوامل خطر سرطان ریه است.

2- مواجهه زودرس با دود سیگار مخصوصاً در کودکان و نوجوانان خطر سرطان ریه را چندین برابر افزایش می‌دهد.

3- سیگار باعث بروز 90درصد سرطان های ریه و 83%مرگ و میر ناشی از سرطان ریه دراثر استعمال دخانیات است.

4- با مصرف روزانه 20 نخ سیگار خطر سرطان لوزالمعده در مردان 5 برابر و در زنان 6 برابر
می شود.

5- مردان سیگاری 70% و زنان سیگاری 40%احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان کلیه و مثانه دارند.

6- بیش از 4 هزار ماده شیمیایی در دود سیگار وجود دارد که بیش از 40 نوع آن سرطان زا است.

7- مصرف تنباکو در فرم­های جویدنی و مصرف پیپ یک عامل خطر مهم برای سرطان های دهان، حلق و مری است.

8- افراد سیگاری 2 برابربیشتر از افراد غیر سیگاری در خطر ابتلا به سرطان پوست قرار دارند.

9- مقدار نیکوتین قلیان به قدری بالاست که چندین برابرسیگار حاوی نیکوتین است.

10- قلیان به خاطر ذغالی که در سوختن آن بکار می رود خیلی بیشتر حاوی مونوکسید کربن است بعد از مصرف یک قلیان به مدت 45 دقیقه مونوکسید کربن به 45 تا70 PPM می رسد که برابر است با مصرف 45 تا70 سیگار در عرض یک ساعت.


عوامل خطرو  پیش­گیری از سرطان کولون و رکتوم

سرطان کولون و رکتوم یک بیماری خطرناک، اما قابل پیشگیری و دومین سرطان شایع در مردان و سومین سرطان شایع در زنان است. وقوع این سرطان تحت تأثیر فاکتورهای ژنتیکی و محیطی می­باشد که عامل خطرزای سرطان کولون و رکتوم با افزایش سن بالا می­رود و یکی از شایع­ترین سرطان­ها در افراد سال­خورده می­باشد و علائم، اغلب به تدریج ظاهر می­شود و سن بیشتر افراد مبتلایان بالای 50 سال می­باشد. این بیماری در افراد با سابقه مثبت خانوادگی در بستگان درجه یک که قبل از 55 سالگی مبتلا شده­اند، احتمال بروز بیشتری وجود دارد. ریسک سرطان کولون و رکتوم در مبتلایان به پولیپ، بیماری­های التهابی روده و یا کولیت اولسراتیو زیاد است. عوامل خطرزای دیگری نیز شامل مصرف الکل است که ریسک سرطان کولون و رکتوم را بالا برده و مانع از جذب فولات­ها می­شود. همچنین چاقی و افزایش وزن، استعمال دخانیات (تنباکو، سیگار) ریسک سرطان کولون و رکتوم را افزایش
می­دهد. عدم تحرک و رژیم غذایی پرچرب و حاوی گوشت قرمز و مصرف کم فیبر و سبزیجات و میوه­جات نیز احتمال سرطان کولون و رکتوم را افزایش می­دهد.

 


1395/11/26 ١٠:٠٥ News, Events, Slider ١٤٧٢٧

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 





آخرین عناوین خبری
شرایط ثبت نام هنرستان بهیاری چابهار اعلام شد
اهمیت تغذیه طبیعی نوزاد
نخستین دانشجویان گروه پیراپزشکی مجتمع آموزش عالی سلامت چابهار فارغ التحصیل شدند.
روز جهانی هپاتیت گرامی باد
هفته ی ملی سلامت مردان ایرانی
اضطراب و روشهای کاهش آن
تغییر عادات منفی صحبت کردن به عادات مثبت
روش صحیح مطالعه
هفته ملی مبارزه با سرطان
انجام معاینات پزشکی دانشجویان جدید الورود مجتمع آموزش سلامت توسط پزشکان شبکه بهداشت و درمان چابهار
ثبت نام از ورودیهای جدید مجتمع آموزش عالی سلامت چابهار به روایت تصویر
آغاز سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب با شکوه اسلامی ایران مبارکباد
ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺟﻪ ﭘﺬﯾﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪﮔﺎﻥ ﺭﺷﺘﻪ ﻫﺎﯼ ﻧﯿﻤﻪ ﻣﺘﻤﺮﮐﺰﻣﺠﺘﻤﻊ ﻫﺎﯼ ﺁﻣﻮﺯﺵ ﻋﺎﻟﯽ ﺳﻼ ﻣــﺖ ﭼﺎﺑﻬــﺎﺭ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ 95-96
زمان اعلام اسامـي‌ پذيرفته‌‌شدگان‌ نهايي رشته‌‌هاي‌ تحصيلي مقطع كارداني گروه آموزش پزشكي در مرحلـه پذيرش صرفاً براساس سوابق تحصيلي در آزمون‌ سراسري‌
بازگشت همه به سوی اوست.
برگزاری مراسم روز دانشجو در مجتمع آموزش عالی سلامت چابهار به روایت تصویر
پیام تبریک معاون آموزش دانشگاه به مناسبت روز دانشجو
قابل توجه کلیه پذیرفته شدگان مرحله اول رشته تکنسین سلامت دهان مجتمع آموزش عالی سلامت چابهار سال تحصیلی 1395
بازاچه خیریه غذاهای بومی محلی در مجتمع اموزش عالی سلامت چابهار
گزارش تصویری از روند مصاحبه دانشجویان جدیدالورود مجتمع آموزش عالی سلامت چابهار